Mitt liv har i princip bestått av två saker, förutom det där med familj och vardag, och det är att läsa och skriva. Det har legat mig oerhört varmt om hjärtat sedan jag var väldigt liten och kommer antagligen alltid att fortsätta göra. Något annat som jag älskar, men som inte många känner till, är engraving art (jag vet inte vad det lämpligast kallas på svenska).

Glimmeräng Lektörstjänst startade jag upp 2017 och vid sidan av företaget har jag en tjänst som arbetsterapeut. Jag samarbetar med ett par bokförlag som jag hjälper med lektörsläsningar och korrekturläsningar, men på ett bokförlag extraknäcker jag även som redaktör.

I hemmet är jag mamma till två underbara döttrar och lyckligt ringmärkt med en fin man! Dessutom är jag matte till en Hamiltonstövare och till världens gosigaste, finaste bondkatt. Det är inte alltid lätt att balansera detta livspussel, men det går!

Jag har läst kurser i språk, litteraturkreativt skrivande, korrekturläsning och diplomerad lektör blev jag efter att ha gått Ann Ljungbergs yrkesutbildning. Därmed har jag också blivit knuten till Litterära konsulter. Jag anmäler mig kontinuerligt till nya skrivkurser och litterära utbildningar för att hela tiden kunna erbjuda mina kunder det bästa.

Vad mitt eget skrivande beträffar så arbetar jag just nu främst med ett fantasymanus som gått två vändor hos en lektör (jajjemän, jag anlitar lektör trots att jag själv är en!) och som jag förhoppningsvis skickar till förlag när det blir klart. Vid sidan av detta skriver jag på en relationsromanserie. Får jag skrivtorka på ena manuset hoppar jag helt enkelt över till det andra ett tag. Fungerar för mig!

SNABBFAKTA
Namn: Sofie Arvidsson
Bor: Alunda
Familj: Man och två döttrar.
Djur: Hund och katt.
Startade Glimmeräng: 2017
Litterära tjänster: Lektörsläsning, korrekturläsning.
Yrke(n): Lektör, redaktör, arbetsterapeut.
Intressen: Läsa, skriva, engraving art.
Sporter jag gillar: Simning, sportfiske.
Skriver: Just nu en relationsserie och en fantasyberättelse.
Läser: Det mesta utom thriller och skräck.

Planer för framtiden:
– Eventuellt utbilda mig till redovisningsekonom.
– Läsa fler kurser inom skrivande och litteratur.
– Starta ett bokförlag.
– Kaaaanske kanske börja sälja mina alster inom engraving art.