Mitt liv har i princip bestått av två saker, förutom det där med familj och vardag, och det är att läsa och skriva. Det har legat mig oerhört varmt om hjärtat sedan jag var väldigt liten och kommer antagligen alltid att fortsätta göra. Något annat som jag älskar, men som inte många känner till, är engraving art (jag vet inte vad det lämpligast kallas på svenska).

Glimmeräng Lektörstjänst startade jag upp 2017 och vid sidan av företaget har jag en tjänst som arbetsterapeut. Jag samarbetar med ett par bokförlag som jag hjälper med lektörsläsningar och korrekturläsningar, men på ett bokförlag extraknäcker jag även som redaktör.

I hemmet är jag mamma till två underbara döttrar och lyckligt ringmärkt med en fin man! Dessutom är jag matte till en Hamiltonstövare och till världens gosigaste, finaste bondkatt. Det är inte alltid lätt att balansera detta livspussel, men det går!

Jag har läst kurser i språk, litteraturkreativt skrivande, korrekturläsning och diplomerad lektör blev jag efter att ha gått Ann Ljungbergs yrkesutbildning. Därmed har jag också blivit knuten till Litterära konsulter. Jag anmäler mig kontinuerligt till nya skrivkurser och litterära utbildningar för att hela tiden kunna erbjuda mina kunder det bästa.

Vad mitt eget skrivande beträffar så inriktar jag mig i första hand på fantasy, men skriver även på en feelgood samt har en plan för dels en barnbok och dels en relationsserie. Får jag skrivtorka på ett manus hoppar jag helt enkelt över till ett annat ett tag. Fungerar för mig! Jag ska bara se till att få dem publicerade också på nåt vis!

SNABBFAKTA
Namn: Sofie Arvidsson
Bor: Alunda
Familj: Man och två döttrar.
Djur: Hund och katt.
Startade Glimmeräng: 2017
Litterära tjänster: Lektörsläsning, korrekturläsning.
Yrke(n): Lektör, rehabkoordinator.
Intressen: Läsa, skriva, engraving art.
Sporter jag gillar: Simning, sportfiske.
Skriver: Just nu en feelgood och en fantasyberättelse.
Läser: Det mesta utom thriller och skräck.

Planer för framtiden:
– Eventuellt utbilda mig till HR-konsult.
– Läsa fler kurser inom skrivande och litteratur.
– Kaaaanske kanske börja sälja mina alster inom engraving art.